Nederlanders in Spanje

Veel websites, boeken en bladen verstrekken inmiddels informatie en in Spanje zijn gestors en adviesbureaus actief die met raad en daad Nederlanders bijstaan. Uit ervaring is echter gebleken dat bij veel Nederlanders in Spanje toch nog veel onduidelijkheden en misverstanden bestaan, mede door de tegenstrijdige informatie die door al die bronnen verstrekt wordt. Het wespennest van (goedbedoelde) adviezen maakt het helaas niet makkelijker je zaken te regelen. Wij kunnen helpen.

Bij Amer Notarissen hebben wij ons namelijk speciaal toegelegd op het bijstaan van Nederlanders met bezittingen in Spanje (al dan niet resident). Wij hechten er grote waarde aan dat je juist en eerlijk wordt geïnformeerd over jouw situatie. Voor het bieden van oplossingen voor jouw specifieke situatie kun je persoonlijk contact met ons opnemen.

Uitdagingen

De woorden internationaal privaatrecht doen vermoeden dat er één regelgeving is die internationaal zal gelden zodra zich een probleem voordoet voor de internationale Nederlander. Zo eenvoudig ligt het helaas niet.

Adviezen

Wij hebben een aantal algemene punten op een rijtje gezet die u op weg helpen bij het overwinnen van de uitdagingen. Omdat geen twee situaties exact hetzelfde zijn blijft het altijd verstandig uw specifieke omstandigheden even voor te leggen aan onze specialist voor een advies op maat.

Belasting

Als Nederlander in Spanje heeft u te maken met de Nederlandse en de Spaanse belastingdienst. Dat betekent niet dat u dubbel belasting betaalt, maar er zijn wel een aantal belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden.

Aanspreekpunt

Ook zijn wij een aanspreekpunt voor banken en collega-notarissen die vragen hebben over notariële en fiscale aspecten betreffende Nederlanders met een woning in Spanje. Daarvoor werken wij nauw samen met adviseurs in Spanje. Amer Notarissen heeft (voor onder andere het afwikkelen van nalatenschappen met onroerend goed in Spanje en om up to date te blijven met veranderingen in landelijke en regionale Spaanse wetgeving en fiscale regelingen) bijvoorbeeld een samenwerking met FLORES Juridisch Advies. Ook onderhouden wij contacten met de voorzitter van de Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland, de VBNGB, mevrouw Joan Busch.

Als je weer eens naar Nederland op bezoek komt, praten wij je graag even bij tijdens een vrijblijvende afspraak.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Amer Notarissen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie