Uit elkaar

Als je uit elkaar gaat, wil je de zaken goed regelen. Ben je getrouwd en wil je scheiden, dan kan dat alleen bij de rechter. Een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract ontbinden wij voor jullie met een scheidingsconvenant. De verdeling van jullie bezittingen gebeurt op basis van wat je wel of niet notarieel hebt vast laten leggen.

Scheiden en kinderen
Heb je een geregistreerd partnerschap en kinderen? Dan verloopt de ontbinding hiervan wél via de rechter. Heb je kinderen jonger dan 18 jaar? Bij een scheiding is een ouderschapsplan verplicht, ongeacht op welke manier jullie als ouders verbonden waren. We helpen je met het opstellen van dit document.

Gezamenlijke koopwoning?
Als je uit elkaar gaat met een gezamenlijke koopwoning, kun je alleen met een notariële akte van verdeling de woning op één naam laten zetten. Wil je allebei het huis verkopen, dan hoef je geen akte door ons te laten opstellen. Door de verkoop ben je allebei automatisch geen eigenaar meer.

Willen jullie een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract laten ontbinden, heb je een koophuis te verdelen of advies nodig over uit elkaar gaan? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Amer Notarissen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie