Kinderen

De geboorte van een kind is een fantastische gebeurtenis. Als ouder wil je zijn of haar toekomst goed geregeld hebben. Heb je alleen een samenlevingscontract? Dan heeft enkel de moeder het ouderlijk gezag als je kind is geboren. Wil je als vader het ouderlijk gezag met de moeder delen? Bij ons kun je nog voor de geboorte een notariële akte laten opstellen om je kind te erkennen.

Belang van testament als je kinderen hebt
Er is nog iets dat met kinderen van belang is. Mocht een van jullie komen te overlijden en jullie hebben allebei het ouderlijk gezag, dan blijft je kind bij de achterblijvende partner wonen. Die situatie verandert op het moment dat jullie allebei overlijden. De Kantonrechter wijst kinderen jonger dan 18 jaar een voogd toe.

Wil je liever zelf bepalen aan wie je kind wordt toevertrouwd? In een notarieel testament kun je voor deze situatie een voogd of voogdes benoemen. Ook kun je specifieke wensen over de opvoeding op laten nemen en wie de erfenis beheert op het moment dat jullie er niet meer zijn. We denken graag met je mee over deze wensen.

Wil je een kind erkennen of een voogd opnemen in je testament? Neem contact met ons op via onderstaand formulier voor advies en het opstellen van de akte.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Amer Notarissen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie